Historik

Våren 2002 samlades ett gäng bilburna entusiaster, för att diskutera om att starta en klubb, med inriktning mot Amerikanska bilar och kulturen runt dessa.
Att människor med samma intresse ska kunna samlas och hjälpas åt. Att kunna främja och bevara denna kultur, som nu åter igen blomstrar, efter några stilla år.
Sagt och gjort, vi kollade upp vad som krävdes, och nu har vi startat en klubb, som ska främja det genuina intresset för Amerikanska bilar, men även de magiska seklen 1950 och 1960. De åren som har satt en djup prägel på vårt intresse.
Vi har tagit hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan i Burträsk, som bidrar med material och stöd, för att kunna bedriva olika aktiviteter. Bland annat lär vi oss och forskar om 50-60 talets kläder, musik och livsstilar.
Vi kommer även att ordna olika aktiviteter och tillställningar så småningom, samt att åka tillsammans på olika närliggande bilträffar och liknande.

Vi håller till i Burträsk, ett idylliskt samhälle i västerbotten, med lång tradition av Amerikanska bilar.
Som klubbnamn har vi valt, Cageswamp Cruisers- Burträsk.

Vi startade upp i väldigt liten skala, men det har visat sig att intresset varit stort, så det har gått över förväntan.
Tanken med detta är inte att vi ska sträva efter att bli så stor klubb som möjligt, utan att de som delar vårt intresse ska kunna känna sig delaktiga i vår klubb.
Således har vi inga stora krav, för att bli medlem. Allting grundar sig på frivilligt engagemang, man binder inte upp sig att måsta lägga ner någon större tid för att vara med. Utan allt allting baseras på ideellt arbete, man väljer själv i mån av tid hur mycket kraft man vill lägga ner.
Men som det ser ut nu så ökar medlemsantalet hela tiden, samtidigt som ambitionerna ökar.

För att gå med oss krävs bara att man delar vårt intresse för "Jänke bilar", och är villig att följa våra normer och regler. En medlemsavgift tas ut varje år.
Vill man senare engagera sig mera i klubben, och ta på sig lite ansvar och bära klubbens märke, krävs det att någon i familjen är ägare av ett Amerikanskt entusiast fordon. Och att man godkänds av klubben.

Kontakta klubben om vidare information om medlemskap.